رضا مراد صحرایی در آیین افتتاحیه استقرار برنامه نظام دوری ویژه دوره اول ابتدایی در کرج افزود: آموزش و پرورش به منظور افزایش یادگیری و بهبود علم آموزی در دانشآموزان، راه کارهای زیادی را پیشنهاد و طراحی میکند که از آنها میتوان به نظام دوری اشاره کرد.
وی بیان کرد: نظام دوری فرایندی است که در آن یک معلم با یک گروه از دانشآموزان حداقل به مدت ۲ سال یا بیشتر در یک مدرسه میماند به این معنا که دانشآموز با معلم خود انس میگیرد و آشنا میشود و این یعنی آموزش به حد مناسبی میرسد زیرا دیگر دانشآموز با روش تدریس معلم خود آشنا است.
صحرایی تاکید کرد: معلم اول ابتدایی مهمترین و تأثیرگذارترین معلم در بین معلمان است و این معلم ابتدایی است که دانشآموز را با جامعه و مسیرش برای آینده آشنا میکند .
وی یاد آور شد: در چند سال اخیر نظام دوری در برخی از شهرها و مدارس امتحان شدهاند که تأثیرات خوب و بسزایی در یادگیری دانشآموزان داشته است و طبق اعلام آموزش و پرورش نظر به افزایش ۱۵ درصدی آنها در سال تحصیلی جاری میباشد.
وی افزود: البته لازم به ذکر است که به دلیل انجام نظام دوری با معلمان خوب و منتخب، نتایج خوبی نیز از این طرح گرفته شده و نمیتوان انتظار دریافت نتیجه بطور کامل مطلوب را در تمام مدارس داشت و رسیدن به این هدف، نیازمند برنامه ریزی دقیقی میباشد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: طبق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش یکی از اهدافی که آموزش و پرورش برای دوره ابتدایی در نظر گرفته، گسترش نظام دوری در مدارس است.
صحرایی افزود: طبق این طرح، نوآموزان پایه اول دبستانی پس از ثبت نام طرح سنجش سلامت و قبولی در آن، میتوانند در مدارسی که نظام دوری را ارائه میکنند ثبت نام و تا پایه سوم نیز با معلم خود همراه باشند.
وی اضافه کرد: ممکن است والدین بگویند علیرغم همه توجهات و تاکیدات، فضای این کلاس آنطور که ما میخواهیم نیست، البته این امر را باید اکثر والدین بگویند. اینکه اگر همه این ملاحظات را داشتیم اما معلم خوب نبود آیا این معلم باید سه سال با بچهها باشد؟، خیر. ما میگوییم مثلا امسال قرار بوده است این کلاس با این معلم در نظام دوری باشد اما به دلیل همین موضوع امکان ادامه دادن وجود ندارد و این را از پروسه نظام دوری خارج میکنیم تا مثل سایر کلاسها به صورت عادی کار کند.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد : نسبت به حق دانشآموز حساس هستیم و اجازه نمیدهیم چنین شرایطی ادامه یابد.