به گزارش پایگاه خبری تماشاگران نیوز/ علیرضا زاکانی، شهردار تهران در جریان ارائه لایحه بودجه سال آینده شهرداری با اشاره به اینکه اولین بودجه این دوره مدیریت شهری را تقدیم میکنیم، گفت: بودجه سال قبل ۴۸ هزارو ۸۰۰ میلیارد تنظیم شد که با اصلاحیه به ۳۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد رسید. آنچه امروز از درآمدها حاصل شده ۳۲ هزار میلیارد تومان تا پایان سال محقق خواهد شد.
او ادامه داد: بخشی از این بودجه خلاها و کاستیهایی است که از گذشته به یادگار باقی مانده است.ما قریب به ۶۰ هزار میلیارد به بانکها بدهکار هستیم و بدهکاری به پیمانکاران و سایر عناصر بالغ بر ۸۵ هزار میلیارد سرجمع بدهی شهرداری است.
او ادامه داد: نیاز شهر اینگونه است و ضرورت دارد که گام های بلندی را برای تغییر و تحول برداریم.
زاکانی با بیان اینکه آنچه امروز تقدیم میشود ویژگی های خاص خود را دارد و در راستای رویکردهای تحولی مجموعه مدیریت شهری است گفت: در لایحهای که تقدیم میشود پیوستگی بین پروژه های ۱۴۰۱ و سیاستهایی است که در سند تقدیم شده که حاکی از ۱۲ راهبرد و ۹۰ کلان پروژه است.
شهردار تهران در ادامه با اشاره به برنامه سوم توسعه گفت: برنامه سوم خلأهای جدی دارد و در مسیری که دنبال میکنیم مبنای ما ابلاغیه بودجه ۱۴۰۱ است که سیاست های آن را شورا ابلاغ کرده است.
زاکانی گفت که سعی کردیم از یک امر کلی برای تحول در کالبد شهر شروع کنیم و در بسته تحولی که تقدیم دوستان کردیم در قالب پروژهها ارائه دهیم. ما سرفصل بودجه خودمان را دو بخشی بستیم. یک بخش از ویژگی های بودجه سال آینده و بخش دیگر آن بخشی است که تعهدات ما ناظر به او خواهد بود و در آن ۵۶ هزار و ۸۶۹ میلیارد اعتبار دیدیم که ۵۱ درصد نسبت به بودجه سال جاری رشد دارد.
زاکانی با اشاره به رشد ۵۱ درصدی بودجه گفت: ۱۵ هزار میلیارد از آن از عوارض عمومی شهرسازی و افزایش مالیات بر ارزش افزوده است و هم موضوع شهرسازی و تحویل که میخواهیم دنبال شود. ما با دست خودمان قفل در شهر زدیم و از سال ۹۲ که طرح تفصیلی مصوب شد حدود ۳۱ هزار پرونده در سال صادر میکردیم اما از سال ۹۸ به بعد شرایطی برای شهر ایجاد شد که حدود ۴ هزار و ۷۰۰ پرونده صادر کردیم و یک هفتم گذشته مجوز صادر میکنیم و خودمان با دست خودمان قفل به شهر زدیم. در حالی که ۱۲ هزار بافت ناپایدار و ۴ هزار و ۵۰۰هکتار بافت فرسوده داریم و با دست خودمان به آن قفل زدیم. لذا تمهیدات ویژهای صورت گرفت تا دست به دست هم دهیم و قفلها را از برداریم.
شهردار تهران گفت: درآمد اختصاصی سازمانها و شرکتها را ۶۹ درصد افزایش دادیم چرا که موضوع کرونا رو به افول است و شرایط کشور به شرایط جدیدی میرسد. علاوه بر اینکه با مولد سازی ۱۶۷ درصد در حوزه اموال و املاک رشد را در نظر گرفتیم تا آغاز حرکت را از درون شهرداری آغاز کنیم.
زاکانی گفت: درآمدها ۵۵ درصد رشد، واگذاری دارایی سرمایهای ۸۶ درصد رشد و واگذاری دارایی مالی ۱۴ درصد کمتر شده است. شهرسازی با رشد ۷۳درصدی، درآمد پایدار ۳۲ درصد رشد، فروش ملک، مشارکت و مجتمع های ایستگاهی رشد ۸۸ درصدی، اسناد دریافتی رشد ۴ درصدی و سازمانها و شرکتها رشد ۴۶ درصدی داشته است.
شهرداری درباره بخش هزینهای بودجه با اشاره به افزایش ۲۸ درصدی هزینهها گفت: تملک دارایی های سرمایهای ۱۰۰ درصد و تملک دارایی های مالی ۳۳ درصد رشد داشته است. در حوزه حملونقل و ترافیک با ۳۲ درصد رشد بالغ بر ۱۸ هزارمیلیارد را به این حوزه اختصاص دادیم.در حوزه خدمات شهری ۱۴ درصد از سهم اعتباری را به این حوزه اختصاص دادیم. سهم حوزه ایمنی و مدیریت بحران ۵ درصد، سهم حوزه معماری و شهرسازی از بودجه ۳ درصد، حوزه فرهنگی و اجتماعی ۹ درصد اعتبارات و توسعه مدیریت و هوشمندسازی شهری ۳۷ درصد بودجه را به خود اختصاص داده است.
زاکانی با بیان اینکه برخی از این سطوح ممکن است از طریق اعتبارات مشارکتی بودجه چندبرابر شود گفت: در زمینه خدمات شهری از طریق نگاه جدیدی که در این حوزه از طریق مشارکت پذیری صورت میگیرد امکان بزرگی را برای ما ایجاد خواهد کرد. امیدواریم بتوانیم از طریق تمهیدات شورای شهر سال آینده سال کاملا متفاوتی داشته باشیم.
او با بیان اینکه ۷ سیاستی که سیاست های ابلاغی شورای شهر بود را مد نظر قرار دادیم گفت: ذیل آن شروع به کارسازی کردیم و یک رویکرد تحولی را در نظر گرفتیم. باید بتوانیم شهر را به سمتی ببریم که شهر زیست پذیر و آرامی را داشته باشیم. هوای شهر زیست پذیر باید پاک باشد. امروز سهم حملونقل شخصی در تهران قریب به ۷۵ درصد است و با فرسودگی حملونقل عمومی عملا از گردونه ارائه خدمت شایسته به مردم خارج میشود.
شهردار تهران گفت: در حال تلاش هستیم در ۴۴ هزار بافت پیرامونی تهران در ۹ بخش و ۸ پروژه را در ۸ مجموعه شهر بارگذاری کنیم که تنها در یک نقطه یعنی در شیان انجام شده است. مثلا این ۴۴ هزار هکتار را بررسی کردیم به ۵ نقطه رسیدیم که هتل های ۵ ستاره ساخته شود زیرا کاستی هتل در تهران مشهود است.
زاکانی تاکید کرد: این پنج پروژه توسط اعتبار درون بودجه انجام نمیشود و نیاز به مشارکت دارد و برای ما درآمد پایدار ایجاد میشود. بخش دیگر از مشارکتها در حوزه حملونقل و امور زیر ساختی است.
او افزود: مثلا در باره ادامه بزرگراه یادگار امام(ره) و به پایان رساندن آن و خط موازی بزرگراه امام علی(ع) در غرب تهران باید ساماندهی از طریق مشارکت انجام شود. بازدیدها و شرایط آن مهیاست و باید از طریق تملک این مسیر را طی کنیم یا ادامه بزرگراه شهیدصیاد شیرازی تا بزرگراه آزادگان نیز از این جنس پروژهها است. باید مجوز بگیریم و سرمایهگذار داخلی و خارجی جذب کنیم و با انجام این کارها درآمد پایدار و گشایش برای شهر ایجاد میشود.
او در صحبت های خود همچنین از ارائه کیف پول شهروندی خبر داد و گفت: ناظر به آسایش و رفاه شهروندان کیف پول شهروندی که اعتبار داشته باشد و مردم بتواند از خدمات استفاده کنند را در نظر گرفتیم.این کیف پول برای قشرهای خاص افزایش پیدا میکند اما ابتدا میزان حداقلی برای همه و معادل ۲۰۰ هزار تومان است.