کد خبر : 52643 تاریخ : ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۷ خرداد - 12:04
"تماشاگران" وضعیت افزاش حقوق بازنشستگان را بررسی کرد: کش و قوس وعده ها، بازنشسته ها را کلافه کرد! سالی که نکوست از بهارش پیداست؛ سالی که اولین سال قرن جوان پانزدهم برای بازنشستگانی است که منتظر اولین افزایش حقوق در قرن جدید هستند.

به گزارش پایگاه خبری تماشاگران نیوز/افزایشی که بعد از چند بار کش و قوس، آخرش هم به صورت علی الحساب انجام شد.

براساس قانون، ۹ هزار میلیارد تومان برای متناسب سازی مستمری بازنشستگان در نظر گرفته شده است. اعتباری که هنوز مجوز تخصیص‌اش از سوی سازمان برنامه صادر نشده است.

طبق تشریفات اداری، افزایش نهایی حقوق سالانه کارگران بازنشسته به مصوبه هیئت دولت نیاز دارد و به دلیل طولانی شدن زمان تصویب این مصوبه، حقوق اردیبهشت ماه کارگران بازنشسته به صورت علی‌الحساب پرداخت شد.

وضعیتی که باعث شده به جای افزایش ۵۷ درصدی برای حداقل بگیران و ۳۸ درصدی سایر سطوح، بازنشسته‌ها ناچار شوند که به 10 درصد افزایش دریافتی قناعت کنند.رصدی پرداخت کرد.

*واکنش نماینده مجلس به مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان

نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی مصوبه دولت درباره افزایش حقوق و مستمری را گامی برای ایجاد کاهش فاصله طبقاتی عنوان کرد و گفت: امیدوارم در سال‌های آتی با حرکت به سمت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی با معادل آنها در حوزه کار بتوانیم گام موفقی را که امسال برداشتیم، ادامه دهیم.

احمد راستینه با اشاره به تصویب مصوبه شورای عالی کار درباره حداقل بگیران بازنشسته تأمین اجتماعی در دولت با بیان اینکه «با این مصوبه که با نگاه افزایش عادلانه مستمری برای سایر سطوح انجام شده گام بلندی برداشته شد»، اظهار کرد: خوشبختانه حداقل حقوق و مستمری بازنشستگی تأمین اجتماعی برای حداقل بگیران به عدد ۵ میلیون و ۵۸۰ هزار تومان رسید که گام بلندی در همسان‌سازی حقوق حداقل بگیران با حداقل حقوق و دستمزد کارگران بر اساس مواد قانون ۹۶ و ۱۱۱ تأمین اجتماعی است.

در همین رابطه، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از پرداخت افزایش حقوق بازنشستگان از خرداد ماه خبر داد و گفت: مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان برای ماه‌های فروردین و اردیبهشت نیز در ماه‌های تیر و مرداد واریز می‌شود.

حجت‌اله عبدالملکی توضیح داد: سیاست دولت مردمی، افزایش رفاه با رویکرد عدالت است.

*انتقاد بازنشستگان به شکل افزایش حقوق مستمری‌بگیران

با این مصوبه هرچند پرونده افزایش حقوق کارگران بازنشسته بسته شد، اما بعید است سایر سطوح‌بگیران از این میزان افزایش رضایت داشته باشند.

در هفته‌های اخیر مقامات مسئول در سازمان تأمین اجتماعی و وزارت رفاه از احتمال افزایش ۳۸ درصدی مستمری سایر سطوح خبر داده بودند، بنابراین تقلیل ۲۸ درصدی آن به ویژه در شرایط اقتصادی پیشرو خوشایند این گروه از بازنشستگان نخواهد بود.

در همین رابطه، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: ما نسبت به افزایش 10 درصدی مستمری سایر سطوح و کنار گذاشتن مصوبه شورای‌عالی کار معترضیم و از همه ابزارهای قانونی در این مسیر استفاده خواهیم کرد.

به گفته حسن صادقی، نظر دولت در رابطه با افزایش مستمری بازنشستگان شبهه‌ناک است و جای تردید دارد؛ چطور در روز تعطیل اعلام می‌کنند که دولت نظر خود را مصوب کرده و افزایش مستمری سایر سطوح فقط 10 درصد است؟ این رویکرد نشان می‌دهد وزیر کار نتوانسته از مصوبه سازمان تأمین اجتماعی و امضای خودش دفاع کند و به جای دفاع، مجبور به عقب‌نشینی شده است؛ عقب‌نشینی از مصوبه شورایعالی کار که اتفاقا رئیس آن خود وزیر کار است، جای انتقاد دارد. متأسفانه وزیر کار به جای دفاع از مصوبه‌ای که خودش پای آن را امضا گذاشته، در نقش سخنگوی دولت ظاهر شد و از تصمیمات غیرقانونی و بی‌سابقه دولت دفاع کرد؛ به این ترتیب باید گفت به نظر می‌رسد که ایشان جای اشتباهی نشسته‌اند.

*وزیر کار سخنگوی دولت نیست

وی با بیان این‌که وزیر کار سخنگوی دولت نیست و باید با اقتدار از مصوبه سازمان تأمین اجتماعی و افزایش مصوب شورایعالی کار دفاع می‌کرد، تصریح کرد: ظاهرا در مقابل فشارهای هیئت دولت سپر انداخته‌اند؛ وزیر کار تحت فشار هیئت دولت مجبور شده مصوبه دولت را خودش اعلام کند؛ به جای دفاع از قانون و نظر و رأی سازمان تأمین اجتماعی، مدافع نظر هیئت دولت شده و با برجسته کردن افزایش حداقل مستمری، تلاش دارد قانونگریزی در حق مستمری بگیران سایر سطوح را به حاشیه ببرد. باید مشخص شود که آنچه برای حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی تعیین شده، در چه زمانی به تصویب دولت رسیده است زیرا تا آنجا که ما می‌دانیم در روز تعطیل رسمی، جلسه هیئت دولت تشکیل نشده است. همچنین اگر مصوبه‌ای در این خصوص بود این مصوبه باید توسط سخنگوی دولت ابلاغ می‌شد، نه وزیر کار زیرا وزیر کار در این باره وظیفه‌ای برعهده ندارد.