به گزارش پایگاه خبری تماشاگران نیوز/اما با شروع فصل گرم سال، بازار فروش و کسب درآمد نیز برای صنف آبمیوه، بستنی و کافی شاپهای تهران گرم شد و حسابی رونق گرفته است.
به گزارش تماشاگران امروز، البته ناگفته نماند قیمت مواد اولیه در هر صنفی، نقش بسزایی در تعیین قیمت تمام شده آن محصول دارد. متأسفانه، هر سال، شاهد افزایش قیمت مواد اولیه در تمامی صنوف هستیم و علاوه براین، نرخ دستمزد کارگران، بیمه، کرایه مغازه و ... هم افزایش مییابد و این موارد نقش مهمی در افزایش قیمت مواد تهیه شده دارد .
از سویی دیگر، بخاطر کاهش قدرت خرید مردم، بازار فروش مواد خوراکی و ... با رکود ربرو میشود. افزایش قیمت بستنی، آبمیوه و نوشابه هم از این قاعده، مستثنی نیست و افزایش قیمت این محصولات با توجه به اینکه جزو سبد خانوارها است آنها را با چالش روبهرو کرده است.
در همین راستا محسن مبرا، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان بستنی و آبمیوه و نوشابه های تهران در پاسخ به این پرسش که آخرین وضعیت صنف متبوع شما به لحاظ تأمین مواد اولیه مورد نیاز را چگونه ارزیابی میکنید؟ گفت: قیمت مواد داخلی مورد استفاده در محصولات این صنف، افزایش سرسام آوری داشته است؛ پسته که قبل از سیوع بیماری کرونا کیلویی ۵۰ هزار تومان بوده باید آن را با مبلغ ۷۰۰ هزار تومان تهیه کنیم. ضمن اینکه، شاهد گرانی بیش از حد مواد اولیه خارجی مانند قهوه، پسته و آناناس که بیشتر این محصولات، پایه اولیه در تهیه محصولات این صنف را تعیین میکند هستیم.
وی اظهار داشت: از جمله اهداف و برنامههایی که در تلاش هستیم آنها را به انجام برسانیم؛ ایجاد و تشکیل شرکت تعاونی برای اعضای این صنف است. از آنجا که برخی از مواد اولیه مورد استفاده کلان این صنف از جمله شکر در شرایط خاص دچار نوسان قیمت و در برخی مواقع کمبود میشود بر آن هستیم تا در اسرع وقت به موضوع تشکیل شرکت تعاونی اقدام کنیم تا در این شرایط از تسهیلات دولتی، برای کمک و حمایت اعضا برخوردار باشیم.
مبرا درخصوص تأسیس و راه اندازی آموزشگاه در این اتحادیه، گفت: از دیگر اهداف اتحادیه تأسیس آموزشگاهی در شان و منزلت اعضا و افرادی است که به این شغل تمایل دارند؛ لذا در اولین فرصت جهت تأسیس آموزشگاه اقدامات لازم انجام خواهد شد. تمایل جوانان به این صنف، بخصوص در حوزه کافه داری در چند سال اخیر، موجب شده این حرفه در شهر گسترش یابد؛ اما افراد باید طبق قوانین و اصول در این حیطه کار کنند.
وی تاکید کرد: اتحادیه با اشراف بر اعضاء و تعهدات خود منبی بر ایجاد فضای امن برای استفاده کنندگان کافه در همه حال با بارزسی و نظارت کامل تا کنون، موفق عمل کرده است. متأسفانه، برخی از مکانها به دلیل این که سازمان میراث فرهنگی مجوز فعالیت آنها را صادر کرده است در حیطه این اتحادیه نیست و تخلف صریح است چرا که صاحبان این اماکن به عنوان خانههایی با قدمت طولانی اجازه تخریب ندارند؛ بنابراین از سوی میراث فرهنگی، تبدیل به مکان های قابل استفاده میشوند که یکی از آنها تبدیل شدن به کافه است. این اماکن از اتحادیه، هیچ مجوزی دریافت نمیکنند در حالی که کافه داری جزو این صنف است و همه افراد باید تابع قانون باشند. سازمان میراث فرهنگی نیز باید تابع قانون عمل کند تا اتحادیه بر نظارت خود اشراف داشته باشد.
مبرا در ادامه با اشاره به موضوع تداخل صنفی، گفت: متأسفانه، معضل تداخل صنفی در این صنف، به اندازهای بالا است که میتوان گفت، بیشتر وقت هیئت مدیره را در بر میگیرد. در چند سال اخیر با توجه به شیوع بیماری کرونا و بسته بودن واحدهای صنفی این اتحادیه، برخی بی نظمیها و تداخلات به وجود آمده است. برخی با تداخل در حقوق صنف دیگر، حق الناس را زیر پا گذاشته و مانع از کسب و کار آنها میشوند. دخالت و وسعت فعالیت اقتصادی دیگر صنوف در این صنف به اندازهای زیاد شده که بازرسان هر جایی که تردد میکنند شاهد این تداخل هستند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان بستنی و آبمیوه و نوشابه های تهران، همچنین در ارتباط با مسائل مبتلا به ماده ۱۸۶ قانون مالیات های مستقیم، بیان کرد: سامانه ایرانیان اصناف و ماده ۱۸۶ هر کدام به جای مساعدت و رفع مشکل، با ایجاد مشکلات، سد بزرگی بر سر راه صدور و تمدید پروانه کسب شدهاند. اتحادیهها و کسبه بقدر کافی مشکلات دارند، سازمانها باید با حمایت و همراهی و رفع موانع در تسهیل کار به اتحادیهها کمک کنند نه آنکه خود آنها بار مضاعف بر دوش اتحادیه بگذارند و مسیر را ناهموار کنند.