جشنوارهها با مدیران مختلف هر سال برگزار میشوند تا خوراک یک سال را برای عرصه های هنری فراهم کنند. اما همیشه جشنوارههایی با عنوان فجر در رأس دیگر جشنوارهها قرار میگیرد. البته که دایره حضور جشنواره های فجر کوچک و رقابت سنگین است اما دیگر جشنوارهها هم تلاش میکنند تا همپای جشنواره فجر نقش پررنگی ایفا کنند.
یکی از جشنوارهها که در این چند سال اخیر مورد توجه هنرمندان تئاتر بوده، جشنواره تئاتر منطقهای است که به لحاظ فرهنگی و هنری در این چند سالی که برگزار شده، مورد توجه قرار گرفته است.
در همین خصوص محمد دهدشتی یکی از برگزیدگان این دوره از جشنواره های منطقهای تئاتر از موفقیت این دوره از جشنواره صحبت کرده است که در ادامه میخوانیم.
محمد دهدشتی معتقد است، برگزاری جشنواره تئاتر منطقهای به لحاظ تبادل فرهنگ، تجربه دیداری و تعامل و ارتباط بین تئاتریهای استانهای مختلف بسیار اثرگذار و حتی میتوان گفت از تئاتر فجر هم مهمتر است.
به گزارش هنرآنلاین، محمد دهدشتی یکی از کارگردانان برگزیده استان بوشهر از بندر دیلم است که با نمایش «استرالیا» به نویسندگی پیام لاریان در بیست و هفتمین جشنواره تئاتر فجر منطقه 4 در فارس حضور دارد. این نمایش امروز شنبه 24 دی ساعت 15 در تماشاخانه استاد لایق شیراز اجرا میشود.
دهدشتی درباره قصه و نحوه روایت نمایش «استرالیا» گفت: این نمایش روایت ماجرای گادین مردی با اصالت اروپایی، عدنان پسری از جنوب ایران و سامیه دختری افغان است که برای مهاجرت به استرالیا راهی میشوند، اما هرگز به مقصد نمیرسند. مکانی که داستان نمایش در آن اتفاق میافتد، فضایی برزخوار است که این سه تن پس از مرگ خود در آن حضور دارند و هر کدام آنچه بر او گذشته را برای تماشاگر حکایت میکند.
او در ادامه عنوان کرد: قصه ساختار روایی دارد، اما سعی کردیم برخلاف اجراهای گذشته که از این نمایش در سراسر کشور دیده شده است، آن را از ساختار روایی محض خارج کنیم و بیشتر به سمت تصویر برویم. اینکه چقدر موفق بوده و این شیوه اجرا جدید است را نمیدانم و باید اجرا کنیم تا مشخص شود. ما باید زاویه دید کارشناسان تئاتر، اهالی تئاتر و مخاطبان تخصصی را ببینیم و فعلا نمیتوانم از زاویه روبه و قضاوت کنم چون در آن بازی دارم. امیدوارم جشنواره خوبی پیشرو داشته باشیم و اجرایی باشد که مخاطب در پایان از آن راضی بوده و حس خوبی نسبت به کار داشته باشد.
این کارگردان تئاتر در ادامه به مهمترین ویژگی نمایش اشاره کرده و افزود: بررسی آسیبهایی که در مهاجرت برای هر کسی و به هر نحوی میتواند اتفاق بیفتد یکی از ویژگیهای این نمایش است. درواقع بحث تعرض در این نمایش برجسته است و به آدم پرانهایی که هر کاری ممکن است از آنها در مقابل مهاجرین بی پناه سربزند، میپردازد. مخاطرههایی که آدمها در مسیر مهاجرت برایشان رخ میدهد در این نمایش روایت میشود.
دهدشتی در پایان به اثرگذاری احیای جشنواره تئاتر منطقهای پرداخته و تصریح کرد: من در شمالیترین نقطه از خلیج فارس در بندر دیلم هستم که شاید کسی اصلا از آن اطلاع نداشته باشد و نداند که در آنجا نیز تئاتر اجرا میشود و عدهای مشغول به فعالیت دراین عرصه هستند. من هم تصوری از تئاتر سایر استانها نداشتم و حالا بواسطه احیای این جشنواره این امکان فراهم شده است و ما میتوانیم در یک جشنی از تجربه دیداری دیدن آثار هم لذت برده و در کنار هم بیاموزیم. در طی این سالهایی که جشنواره تئاتر منطقهای تعطیل شده بود غصهدار بودم چرا که مهمترین رویداد حال حاضر تئاتر ما همین اتفاق است. هم به لحاظ تبادل فرهنگ و هم تجربه دیداری و هم تعامل و ارتباط بین تئاتریهای استانهای مختلف برگزاری این جشنواره بسیار اثرگذار بوده و حتی میتوان گفت از تئاتر فجر نیز مهمتر است.