به گزارش پایگاه خبری تماشاگران امروز/مخبر گفت: مشکل ما نه تحریم نه مسائل مالی است و از اول انقلاب و حتی پیش از انقلاب نتوانستیم بخش خصوصی را کامل حمایت کنیم چراکه در هر بخشی که مردم وارد شدند آن بخش شاهد موفقیت بودند، اما با توجه به آنکه مردم به بخش خصوصی وارد اقتصاد نشده است، نتوانستهایم در این حوزه موفق عمل کنیم.
به گفته معاون اول رئیسجمهور، متأسفانه هم در اجرا اصل ۴۴ و هم در رفتارهای بعد از واگذاری با مشکل مواجه هستیم و از هیچ رکنی در این بخش پشتیبانی نکرده ایم. در حال حاضر بین دولت و بخش خصوصی یک حلقه مفقوده است که به هم نرسیدهاند و به یکدیگر اعتماد ندارند .
او میگوید: کارها را به مردم و بخش خصوصی باید واگذار کنیم، در دوران دفاع مقدس، مردم به صحنه آمدند و مسائل حل شد و پس از آن نیز در مقاطع مختلف هرگاه که مردم به میدان آمدند شاهد حل مشکلات کشور بوده ایم، اما متأسفانه هنوز در بخش اقتصاد نتوانستهایم آنطور که باید کارها را به دست مردم و بخش خصوصی بسپاریم.
مخبر میگوید: مقام معظم رهبری سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی را با رویکرد واگذاری امور اقتصادی به دست مردم ابلاغ کردند، اما متأسفانه هم در اجرای این سیاستها و هم در رفتار پس از واگذاریها نتوانستهایم به نحو مطلوب عمل کنیم و کانونی که بتواند از اصل ۴۴ پشتیبانی کند وجود نداشته است.
معاون اول رئیسجمهور گفت: امروز دشمنان با تمام توان خود برای ضربه زدن به اقتصاد کشور بسیج شدهاند و در همین چند روز گذشته با وجود اینکه چند میلیارد دلار از داراییهای ارزی مسدود شده کشور آزاد شده و در چرخه اقتصاد قرار گرفته و علی رغم آنکه کل نیازهای ارزی کشور از طریق سامانه نیما با قیمت ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تأمین میشود، اما شاهد نوسانات نرخ ارز و افزایش قیمتها در بازار آزاد هستیم که دلیل آن نه معاملات واقعی بلکه همین فضاسازیهای رسانهای و روانی دشمن است که موجب هراس افکنی در میان مردم و بخش خصوصی شده است.
مخبر تصریح کرد: بخش خصوصی باید در عمل به سیاستهای دولت اعتماد کند و باور داشته باشد که دولت مصمم است کارها را به دست بخش خصوصی بسپارد چرا که رویکرد دولت این است که امکان مقابله با فشار و مشکلات جز از طریق واگذاری امور به مردم میسر نیست.
مخبر افزود: در بخش پتروشیمی ۲۱ طرح با ارزش ۱۳ میلیارد دلار، در بخش میادین نفتی ۱۶ طرح به ارزش ۵۶ میلیارد دلار و در بخش صنعت شش طرح به ارزش هفت میلیارد دلار تعریف شده و در بخش کشاورزی نیز طرحهایی با ارزش پنج میلیارد دلار تدوین که برخی از این طرحها وارد مرحله اجرا و عملیات شدهاند.
معاون اول رئیسجمهور همچنین با اشاره به دسترسی کشور به دو هزار و ۷۰۰ کیلومتر ساحل دریا و ۴۰۰ کیلومتر دسترسی به اقیانوس، گفت: ظرفیت ترانزیت کشور در مسیر شمال به جنوب حداقل ۲۰۰ میلیون تن در سال است و این در حالی است که به دلیل عدم تکمیل زیرساختها امروز میزان ترانزیت در مسیر شمال به جنوب کشور حدود هفت تا هشت میلیون تن است.
معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: ظرفیتها و فرصتهای اقتصادی کشور بسیار گسترده و بی نظیر است، اما انجام کارهای بزرگ با منابع محدود دولت و از طریق بودجههای سالانه امکان پذیر نیست و لازم است بخش خصوصی و فعالان اقتصادی به این موضوعات ورود کنند و دولت نقش تسهیل گری، پشتیبانی و سیاستگذاری را ایفا کند.
مخبر میگوید: کشوری که از این میزان ظرفیت و فرصت برخوردار است، نباید دغدغه معیشتی برای مردمش وجود داشته باشد و انتظار ما این است که بخش خصوصی به کمک دولت و حاکمیت بیاید و دولت نیز موظف است که از آنها پشتیبانی کند.
مخبر درباره محدودیت منابع آب در کشور گفت: اگرچه ایران کشوری تقریباً خشک است، اما در شمال و جنوب کشور دریا واقع شده و برخی سیاستها و تصمیمات نادرست باعث شده که آب شرب را از مرکز کشور به کنار دریا ببریم و صنایع آب بر را در مناطق کویری احداث کنیم.