علاوه بر تیم ایران که در این مسابقات عنوان هفتمی را کسب کرد، فرحناز قویدل داور بینالمللی کشورمان نیز در این رقابتها حضور داشت.با توجه به پایان رسیدن مسابقات قهرمانی آسیا در رشته والیبال، داور بینالمللی ایران وضعیت والیبال را رو به رشد توصیف کرد و گفت:هرچند در این مسابقات بیشتر از داوران جوانتر و کمتجربهتر استفاده شد، اما هر تورنمنت بینالمللی تجربههای خاص خود را دارد.
قویدل در مورد نحوه حضور خود در کادر داوری این مسابقات گفت: هر تیم برای مسابقات قهرمانی آسیا در ردههای سنی مختلف، یک داور اعزامی کرد که فدراسیون کشورها نام سه نفر از داوران را میفرستند و کنفدراسیون آسیا هم به ترتیب اولویت انتخاب میکند. من هم به این صورت در مسابقات حضور پیدا کردم.
وی با بیان اینکه مسابقات قهرمانی آسیا تجربه خوبی بود، ادامه داد: هر تورنمنت بینالمللی تجربههای خاص خود را دارد. باتوجه به اینکه سونگساک؛ رئیس کمیته داوران آسیا به عنوان ناظر داوری در این مسابقات حضور داشت، موارد جدید را برایمان گفت و اطلاعاتمان بهروز شد.
داور بینالمللی ایران با بیان اینکه در این دوره از مسابقات برای اولین بار در سطح نوجوانان از ویدیو چک استفاده شد، تصریح کرد: بخش زیادی از صحبتهای آقای سونگساک در مورد قوانین ویدیو چک و کمک به مربیان تیمها برای استفاده از این فناوری بود. تکنولوژی خوبی که در تشخیص برخی خطاهای کوچک به داوران و تیم کمک میکند.
قویدل در مورد عملکرد خود در این مسابقات گفت: از آنجایی که تعداد داوران بینالمللی ایران زیاد است، چند سال یکبار به تورنمنتهای آسیایی میرویم. این باعث میشود که با وجود جو خیلی خوب مسابقات اما باز هم استرسهای خاص خود را داشته باشیم. بنابراین گاهی نمیتوانیم توانمندی خود را در سطح کامل نشان دهیم. از طرفی در این دوره از مسابقات بیشتر از داوران جوانتر و کمتجربهتر استفاده شد اما به هر حال به نظرم عملکرد قابل قبولی داشتم و قضاوتهای خوبی را انجام دادم.
قویدل به وضعیت داوران زن والیبال ایران اشاره و بیان کرد: همانگونه که والیبال در ایران طرفداران زیادی دارد، داوری هم علاقهمندان بسیاری دارد. بنابراین تعداد داوران زیاد است که البته با توجه به تعدادشان، تعداد مسابقات مخصوصا در سالهای کرونا جوابگو نبود. به طور کلی اگر شرایط یکسانی داشتیم داوران زن چیزی کم ندارند و حتی بخاطر توجه به جزییات میتوانند، موفقتر هم باشند.
این داور بینالمللی کشورمان ادامه داد: منظور از شرایط برابر این است که بتوانیم برای مسابقات مردان و زنان سوت بزنیم. مسابقات مردان سرعت بالایی دارد و همین عادت کردن به سرعت بالا کمک میکند تا در شرایط عملی بهتر سوت بزنیم. در حال حاضر خانمها در سطح منشیگری برای مسابقات مردان استفاده میشوند و بستر داوری کردن برایشان فراهم نیست.