هلدینگ مهاجرتی ویستا
دلار از تجارت ایران و عراق حذف می‌شود؟
بازار ارز تحت تاثیر سیاست ها

دلار از تجارت ایران و عراق حذف می‌شود؟

اخیراً آمریکا اعلام کرد که محدودیت شدیدی برای انتقال دلار از عراق به ایران وضع می‌کند. در این باره کارشناسان عنوان می‌کنند که تجارت ایران و عراق وابسته به دلار نیست، اما به دلیل تحریم بانکی وصول مطالبات ایران از عراق به عنوان دومین مقصد صادراتی کشور بسیار کار سختی شده است.

به گزارش پایگاه خبری تماشاگران امروز/اخیراً وال استریت ژورنال در گزارشی از محدودیت شدید انتقال دلار از عراق به ایران خبر داد. اتفاقی که به اعتقاد کارشناسان می‌تواند ریشه روابط اقتصادی ایران و عراق را نشانه بگیرد. اما آیا با این اقدام آمریکا بازار عراق به‌عنوان دومین مقصد صادراتی ایران از دست خواهد رفت؟ بازار ارز ایران از سیاست جدید آمریکا در بغداد چه تأثیری می‌گیرد؟

بر اساس این خبر، قوانین جدید وزارت خزانه‌داری آمریکا مانع از انتقال دلار از عراق به ایران خواهد شد و از این پس، همه نقل و انتقالات دلاری در بغداد توسط واشینگتن بررسی می‌شود.

آن‌طور که این رسانه اعلام کرده است 80 درصد حواله‌های روزانه دلاری عراق که در گذشته در برخی روزها بالغ‌بر 250 میلیون دلار بود، مسدود شد.

عراق پس از چین دومین مقصد صادراتی ایران محسوب می‌شود، اما تحریم‌های بانکی باعث شده تا پرداخت مطالبات عراق به ایران با مشکلات جدی همراه باشد و تنها امکان وصول بخشی از این بدهی‌ها با ورود کالا از عراق به ایران جبران شود.

همین موضوع در کنار تشدید نظارت‌ها مبنی بر عدم ورود دلار از طریق کانال عراق به کشور ممکن است روند صادرات ایران به این کشور را بیش از پیش کاهش دهد.

بدهی عراق چگونه وصول می‌شود؟

حمیدرضا حسینی، کارشناس اقتصادی، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز عراق را یکی از کشورهای مهم صادراتی ایران خواند و عنوان کرد: امکان نفوذ به بازار عراق در حوزه‌های مختلف وجود دارد؛ با توجه به اینکه در حال حاضر سایر رقبا مانند ترکیه هنوز به بازار این کشور به‌طور کامل نفوذ نکرده باید بتوان ظرفیت‌های کامل این کشور را شناخت.

او در ادامه افزود: عراق دوران گذر را طی می‌کند، به‌محض اینکه به ثبات برسد نفوذ به بازار عراق با توجه به حضور پررنگ رقبا، کار بسیار سختی خواهد بود.

حسینی به صادرات 12 میلیون دلاری ایران به عراق اشاره کرد و گفت: در حال حاضر با توجه به مشکلات ناشی از تحریم به‌ویژه تحریم‌های بانکی، امکان اخذ منابع صادراتی از این کشور تا حد زیادی وجود ندارد و بیشتر وجه صادراتی با تهاتر انجام می‌گیرد.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: تحریم‌های جدید آمریکا مبنی بر محدودیت شدید انتقال دلار از عراق به ایران، رقابت‌پذیری تجار ایرانی با سایر رقبا را بسیار سخت خواهد کرد و حتی می‌تواند منجر به عدم توسعه صادرات ایران به این کشور شود.

وی دو نرخی بودن ارز را عاملی مهم در عدم ورود منابع ارزی به کشور دانست و ادامه داد: در حال حاضر بخشی از طلب ایران از دولت عراق از طریق ورود کالا به ایران در حال وصول است. اما با توجه به نیاز شدید کشور به منابع ارزی دولتمردان باید موضوع تحریم را حل کنند.

سهم پایین دلار در تجارت ایران و عراق

در ادامه حمید حسینی، عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق، در واکنش به تشدید محدودیت انتقال دلار از عراق به ایران، بیان کرد: تجارت ایران و عراق وابسته به دلار نیست؛ در واقع صادرات کالا به عراق بر مبنای دلار انجام نمی‌شود.

او افزود: از آنجایی‌که در مبادلات ایران و عراق از نظام بانکی استفاده نمی‌شود بعید است که این اقدام آمریکا بتواند تأثیری در تجارت دو کشور داشته باشد.

بنا به گفته وی در حال حاضر بخشی زیادی از مبادلات ایران با عراق با ارز درهم، ریال، یوآن چین و دلار است.

حسینی اظهار کرد: ازآنجایی‌که دو مقصد وارداتی ایران از امارات و چین است، تجارت ایران با عراق با ارز درهم و یوان نیز هیچ مشکلی برای تجار ایجاد نخواهد کرد.

 

منبع: خبرآنلاین
EXNOVIN
دیدگاه‌ها
در حال ثبت دیدگاه...

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.