دکتر یاهوئیان اظهار کرد: نوشابهها از این مواد غذایی هستند که مضرات آن برای همه محرز است، همه ما میدانیم که نوشابه برای بسیاری از جنبه های سلامت و بهداشت دهان مضر بوده و استثنا نیست و تعداد زیادی از مطالعات، ارتباط بین مصرف نوشابه و حفره سازی را نشان دادهاند.
وی با بیان اینکه قهوه نیز عوارضی برای دندانها دارد، افزود: لکه های قهوه یکی از بدترینها برای دندان های شما هستند، زیرا بسیار مقاوم اند. علاوه بر این، قهوه هم دهان شما را خشک و هم دندانها را چسبنده میکند.
وی ادامه داد: اگر به قهوه شکر اضافه کنید بدتر میشود، زیرا دندان های شما از قهوه بدون شکر کمی کمتر آسیب میبیند.
یاهوئیان با اشاره به اینکه قهوه نوشیدنی اسیدی است که مینای دندان را میپوساند، گفت: برای به حداقل رساندن آسیب دندان توسط قهوه بعد از مصرف آن مقدار زیادی آب نوشیده و از مواد افزودنی مانند شکر اجتناب شود.
وی به تأثیر آبمیوه روی دندان نیز اشاره و بیان کرد: اگرچه آبمیوه به اندازه قهوه، چای و نوشابه مضر نیست، اما بد نیست بدانید که بسیاری از آب میوهها بسیار اسیدی هستند و با افزایش خطر حفره سازی دندانی ارتباط دارند. البته، آبمیوه های کاملا طبیعی دارای خواصی نیز هستند، پس فقط از طبیعت اسیدی آنها آگاه باشید و حداقل بعد از نوشیدن با آب دهان خود را بشویید.
وی ادامه داد: آبنبات چسبنده برای دندانها مضر است، محتوای قند بالای آنها همراه با طبیعت چسبنده، آنها را کابوسی برای دندان های شما و میان وعده های مورد علاقه باکتری های دهان میسازد.
وی تاکید کرد: تنها چیزی که در مورد آبنباتها وجود دارد، این است که لای دندانها گیر میکند، همان تکه کوچک قطعهای از دندان را خراب میکند. اگر شما آبنبات های سخت بخورید، همیشه خطر آن مینای دندان را تهدید میکند و در موارد شدید، دندان را از بین میبرید.
یاهوئیان از میوه های خشک نیز به عنوان مخرب دندانها نام برد و افزود: بسیاری از مردم میوه های خشک را که یک انتخاب میان وعده سالم هستند، انتخاب میکنند و قطعا برخی از مزایا در این انتخاب وجود دارد، اما مشکل اصلی این است که بیشتر میوه های خشک بسیار چسبناک و با قند بالا هستند. آنها با دُزهای زیاد، قندهای طبیعی و فیبرهای سلولزی غیر محلول همراهند که باعث میشود به عنوان آبنبات های گیاهی مشکل ساز شوند، بهترین جایگزین این است که به جای میوه خشک، میوه های تازه میل شود.