تندروی مختص به یک جریان فکری خاص نیست و هر طیف فکری میتواند دچار تندروی شود. زمانی تأثیر این تندروی بیشتر میشود که منافع ملی را هدف قرار میدهد. مثل اتفاقی که در به گروگان گرفتن برجام و ادامه مذاکرات و پیوستن به FATF افتاد و افراطیون سیاسی چه در مجلس و چه خارج از آن، با اعمال نفوذ اجازه ندادند در زمان مناسب وموقعیت بدست امده برجام به نتیجه برسد و مذاکرات نهایی شود. علاوه بر افراطیگری در حوزه سیاسی و اقتصادی که منافع جمع را فدای منافع شخصی و گروهی نمودندبایستی پاسخگوی افکارعمومی باشندو، در حوزه اجتماعی هم، در قالب پدیدهای به نام لباسشخصیها ونیروهای خودسرشاهد برخوردهای تند و افراطیگری با مردم و معترضان هستیم. نمونه این اتفاق را هم در برخورد با معترضان در موقعیت های گونانگون و هم حتی تجمع مادران نگران از مسمومیت سریالی دانشآموزان مقابل مدارس شاهد بودیم؛ویابهم زدن جلسات سخنرانی اقایان لاریجانی ومطهری وحاج حسن اقای خمینی نحوه گرانقدرامام که حتی مقام معظم رهبری راازرده خاطرنمودندوبه صراحت به انهاتذکردادند ازاینرو، توقع و انتظار این است که مسئولان مربوطه با تدابیر خاص مانع از هرگونه تندروی و افراطیگری در حوزههای مختلف شوند. یعنی با پاسخگوکردن گروههای خاصی که میتوانند در جامعه اعمال نفوذ کنند جلوی این امر غیرقانونی را بگیرند.
شرایطی که اوضاع جامعه را ملتهب کرده و در حوزه دیپلماسی خارجی، سیاست داخلی و وضعیت اقتصادی و همچنین شرایط عمومی کشور به نگرانیها دامن میزند.
البته تعریف و تفسیر تندروی متفاوت است. شاید آن چیزی که به نظر شما تندروی محسوب میشود، از نظر برخی تندروی به حساب نیایدوانرایک اقدام عادی نام نهند. اما در کل تندروی در هر حوزهای که باشد، بهشدت محکوم است و باید از آن پرهیز شود.
نکتهای که وجود دارد و باید همه درباره آن اتفاق نظر و حساسیت ویژه داشته باشیم منافع ملی است. هر چیزی که باعث میشود منافع ملی تأمین شود و رضایت مردم را به دنبال داشته باشد، باید از آن استقبال کنیم».وهمه بایستی تابع قانون باشیم.
باید سعی کنیم با رفتار رادیکال و تندروی جامعه را دچار دوقطبی نکنیم. جامعه نیاز به آرامش و رفاه نسبی دارد. متأسفانه چندسالی است که آرامش جامعه ما به هم ریخته است و باید همه کمک کنیم به آرامش گذشته برگردیم.
باید از هر حرف و رفتار رادیکال که جامعه را چندقطبی میکند، بپرهیزیم وهمگان براساس قانون مدون ورهنمووهادی ارزشمندرهبرمعظم انقلاب حرکت کنیم. همچنین کسانی که تریبون ورسانه دارند باید در اظهارنظراتشان از تریبون عمومی مراقب باشند تا با سخنان و موضعگیری نابجا و نسنجیده، فضای جامعه را ملتهب نکنند و به سمت شکاف و اختلاف پیش نبرند.
منافع ملی موضوع مشترک ماست و مردم و مسئولان باید سعی کنند در قبال موضوعات مشترک تمرکز بیشتری داشته باشند و به سمت مواردی پیش بروند که اختلافبرانگیز نباشد». او ادامه داد: «اشتراکات ما در جامعه ایرانی زیاد است و باید بر این اشتراکات متمرکز شویم. رسانههای جمعی و تریبونداران و گروههای مرجع باید جامعه را به سمت صلح و دوستی و آشتی پیش ببرند تا جامعه نسبت به یکدیگر با صلح و محبت وازادی برخورد کند. اگر فضا رادیکال و طیفبندی شود، مردم رودرروی یکدیگر قرار میگیرند و این خواست دشمن است و باید از آن پرهیز کنیم».واسیبی که تندروهاهردوجناح به کشورواردنموده انداگربگویم ازدشمن بیشترنبوده کمترهم نبوده واین بایداویزه گوش خودکنیم ابتدایی ترین اصل قانون اساسی،همه مردم دربرابرقانون یکسانیم ولی متأسفانه تندروهاگزینشی گویاقانون قبول دارندواگررعایت قانون میکردنداین همه مشگلات سراه کشورنبود.
تندروها به مسئولین ومدیران اجازه نمیدهند حتی درباره مسمومیت دانشآموزان وسایرمشگلات موضعگیری کنند ویازمانیکه همین محموداحمدی نژادکه داستان هاله نور وناهارخوردن باامام زمان تحریف میکردچه کسانی برای وی به به وچه چه میزدندلذادرهرصورت هرتفکروقتی معقول وبحق نباشدمحکوم است
جامعه کار نادرستی است و کسی این حرکت را نمیپسندد و این تندروی محکوم است».وانراحرکتی زشت وناپسندوشرم اورمیدانم ومن معتقدم که با تندروی در هر حوزهای قطعا قاطع وانقلابی بایدصورت بگیرد.
هرگونه تندروی در هر حوزه و امری بر خلاف تعالیم دینی و قوانین و مقررات و خلاف منویات رهبری و خلاف اهداف نظام است». او ادامه داد: «هیچکسی تندروی در هیچ حوزهای ازجمله برجام و مذاکرات یا موضوعات اجتماعی را نمیپسندد؛وهمه شاهدیم که درزمان برجام شوروشوق اشتیاق مردم وهمچنین فشاراقتصادی دران برهه ازدولت روحانی به پایبن ترین حدخودرسیدولی عدهای دانسته وندانسته،نگذاشتن روندعادی مذاکرات ادمه یابددرزمانیکه دیپلماتها درخارج وداخل درحال مبارزه وچانه زنی ودفاع ازکشوربودندتعدادی باجنجال وفضاسازی رسانهای مسیرودپیلمات زبده وکارکشته کشورمان رامایوس نامید و تا اینکه ظریف از مذاکره و خستگی را برنگشته بود بایستی به مجلس و میتینگ های سیاسبی پاسخگوی زیاده خواهی چندنفرمیشد که واقعا ناراحت کنندوغمباربودبنابراین با تندرویها در هر حوزهای قطعبایستی ا برخورد میشدکه نشد.
اینطور نیست که حاکمیت نسبت به تندرویها بیتفاوت باشد و قطعا با این جریان تندرو از هر جریان و گروهی باشد، برخورد میکند و توصیه میکنم با رفتار خود باعث نشویم به کشور آسیب برسد». در نتیجه بسیاری از کارشناسان بر این باورند که اگر حضور نیروهای تندرو در جامعه افزایش پیدا کند، با توجه به بافت فکریشان، راهحل را در اعمال خشونت برای کنترل جامعه میبینند. یا حتی با اقداماتشان باعث ضرر عمومی برای منافع ملی میشوند و آسیب جدی به کشور وارد میکنند. بنابراین باید بهجای تندروی راه اعتدال را در پیش گیرند و مسئولان مربوطه نیز در اقدامی مقابلهای جلوی هرگونه تندروی را در جامعه بگیرند تا کشور از دست افراطیگری رها شود و بتواند با دنیا رابطهای حسنه داشته باشیم مانمیتوانیم دورکشورحصاربکشیم وهرکشورکه همانندکره شمالی وحتی روسیه که زمانی قطب شرق بودندهم اکنون دربرابریک کشورباجمعیت بسیارکم دولت فولادین پوتین رازمین گیرنموده ایاجزاین است که اکثرکشورها از روسبه راهشان جدانموده اندلذاسیاست اعتدال ومیانه رویی شرط عقل ورفع گره اقتصاد کشور خواهد بود.