دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت در نشست خبری این انجمن گفت: وظیفه انجمن حمایت از صنعت پالایش نفت و سرمایهگذاریهای جدید در این صنعت است. وی با اشاره به تصویب برخی قوانین گفت: مصوب کردن ماده ۴۵ و تخفیف ۵ درصدی آن در برنامه هفتم و مشروط شدن آن برای شرایط مناسب اقتصادی است و در حال حاضر شرایط تحقق آن مناسب است.
آشوری گفت: قانون تأمین خوراک وزارت نفت سبب کاهش ۵۰ درصدی سود صنعت پالایش شده است و این سبب تأمین نشدن سود ۴۰ درصدی مندرج در ماده ۴۵ قانون برنامه هفتم برای تکمیل زنجیره ارزش و ارتقای کیفی است.
وی گفت: تولید بنزین کشور در اردیبهشت ماه از ۱۰۷ میلیون به ۱۲۰ میلیون لیتر رسیده است، اما این رقم در صورت تولید پایدار قابل اتکا است.
آشوری در رابطه با کارمزد فروش فراوردههای نفتی گفت: قبلا فروش نفت به پالایشگاه امانی بوده و فروش فراورده پالایشگاه به دولت نیز به همین شکل بود. اما الان هر دو فرایند قطعی شده است و وجود کارمزد دو درصدی برای فروش قطعی دیگر معنا ندارد.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت گفت: آمارها نشان میدهد که ارزش سرمایه در صنعت پالایش ۱۰۰ میلیارد دلار است و نگاه دولت به این صنعت باید منطقی، مثبت و تسهیل گرانه باشد و نباید دولت رقیب بخش خصوصی باشد.
وی افزود: اگر قرار است مردم و بخش خصوصی بخواهند در این صنعت سرمایهگذاری کنند باید امنیت سرمایهگذاری برقرار شود و این امنیت به معنای اطمینان از سودآوری است.
آشوری گفت: انجمن از سرمایهگذاری مردمی و خرد حمایت میکنیم چون این سرمایه گداری زوده بازده است و طی دو تا سه سال به سود دهی میرسد.
وی افزود: مزیت این سرمایهگذاری های مردمی این است که گرفتار تصمیم گیری دولتی نیستیم و امکان صادرات نیز وجود دارد، علاوه بر آن به لحاظ پدافند غیر عامل هم در صورت اسیب دیدن یک واحد پالایشی خللی در صنعت پالایش به وجود نمیاید .
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت گفت: ما از سران قوا برای حمایت از پالایشگاه های کوچک مقیاس انتظار داریم . انتظار ما از دولت تخصیص مشوق برای سرمایهگذاری طبق قانون است. این مشوق میتواند تسریع فرایند کار، تضمین تأمین خوراک، اختصاص زمین و ... باشد. ثبات قوانین تصویب شده نیز نقش حمایتی مجلس از سرمایهگذاران صنعت پالایش نفت است .
آشوری گفت: خروجی ده پالایشگاه بزرگ ما در کشور این بوده که ما در نیمه دوم سال ۱۴۰۲، ۹۳ همت سود داشتهایم که این رقم در زمان مشابه سال ۱۴۰۳، ۴۳همت بوده است و این نشان دهنده کاهش سود است. طرح های اغاز شده صنعت پالایش ۱۸.۳ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز دارد تا در ۴ سال آینده به سرانجام برسد.