هلدینگ مهاجرتی ویستا
دلیل افزایش دعواهای خیابانی و عصبانیت مردم چیست؟
گزارشی از استان ها با آمار بالای خشونت

دلیل افزایش دعواهای خیابانی و عصبانیت مردم چیست؟

سال گذشته ۵۸۶ هزار و ۲۸۳ مصدوم ناشی از نزاع (نزاع‌های خیابانی و خانگی) به مراکز پزشکی قانونی سراسر کشور مراجعه کردند. از این تعداد مراجعه‌کننده، ۳۹۱ هزار و ۶۲۵ نفر مرد و ۱۹۴ هزار و ۶۵۸ نفر زن بودند.

به گزارش پایگاه خبری تماشاگران نیوز/ نزاع و درگیری‌های خیابانی و خانوادگی، بخش چشمگیری از ارجاعات روزانه‌ی واحدهای معاینات بالینیِ مراکز پزشکی قانونی سراسر کشور را به خود اختصاص می‌دهند. طبق آمارهای سازمان پزشکی قانونی، بیش از ۳۰ درصد از کل ارجاعات این بخش مربوط به آسیب‌دیدگان نزاع‌ها است که رقمی قابل‌توجه محسوب می‌شود؛ یعنی حدود ۳۰ درصد از کل معاینات سال ۱۴۰۰.

طبق بررسی‌ها و گزارش‌های سازمان پزشکی قانونی کشور، آمار مراجعین نزاع در ایران طی فصل تابستان بیشتر از دیگر فصل‌ها است و عوامل متعددی از جمله گرمای هوا، افزایش ترددهای خیابانی و استرس‌های ناشی از هوای گرم زمینه‌ساز آن هستند.

ماه‌های خرداد و شهریور پرارجاع ترین ماه‌های سال در کشور از جهت موارد نزاع در سال ۱۴۰۰ بوده‌اند؛ ماه خرداد با ۶۰ هزار و ۱۷۵ و ماه شهریور با ۶۰ هزار و ۴ نفر مراجعه‌کننده.

طبق این بررسی، گرما تنها عامل تشدیدکننده نزاع نیست و استرس‌های دیگری هم در برخوردهای خشن اجتماعی مؤثرند؛ از جمله این موارد می‌توان به مسائل ساده‌ای چون ترافیک و مشکلات مربوط به پارک خودرو به‌ خصوص در کلانشهرها تا مشکلات بزرگ‌تری همچون مسائل اقتصادی، گرایش جوانان به مواد روانگردان، نبود برنامه‌ریزی مناسب برای اوقات فراغت، الگوبرداری‌های نادرست از برخی شخصیت‌های خشن در برنامه‌های ماهواره‌ای و اینترنت، کمبود امکانات تفریحی برای جوانان، گران بودن این امکانات و عوامل دیگر اشاره کرد.

موضوع بسیاری از نزاع‌ها ساده و پیش پا افتاده است

کارشناسان سازمان پزشکی قانونی می‌گویند موضوع نزاع تعداد زیادی از مراجعین، بسیار پیش پا افتاده است اما همین موضوعات نه چندان جدی، گاه عوارض و خسارات جدی و غیر قابل جبرانی برای فرد مضروب و آسیب‌های روانی بسیاری برای فرد ضارب به همراه دارد و در برخی موارد موجب می‌شود ضارب به عنوان مجرم به زندان بیفتد و سال‌ها حبس را تحمل کند. در حالی که می‌شد با خویشتن‌داری، جلوی نزاع را گرفت تا تبعات ناگوارِ بعد آن نیز به بار نیاید.

در گفت‌وگو با کارشناسان حوزه معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی کشور که مستقیما با پرونده‌های نزاع و مصدومان آن سروکار دارند، مواردی وجود دارد که نشان می‌دهد چگونه یک درگیری لفظی ساده می‌تواند به زد و خورد کشیده و منجر به صدمات جدی برای افرادِ طرفِ درگیری شود.

یکی از این موارد، پرونده‌ای مربوط به درگیری یک زوج است. زن و شوهر بر سر موضوعی با یگدیگر درگیری لفظی پیدا می‌کنند. در حین دعوا آقا که کارد میوه‌خوری در دست داشته، آن را به سمت خانم پرتاب می‌کند و چاقو اتفاقی به گردن خانم اصابت می‌کند و موجب قطع نخاع او می‌شود. زن بعد از این اتفاق برای همیشه ویلچرنشین می‌شود و مرد، همسرش را در حالی که روی ویلچر نشسته بود، برای پیگیری امور مربوط به پزشکی قانونی می‌آورد.

آمار ارجاعات نزاع در سال ۱۴۰۰ افزایش نداشت

دکتر آذر سلیمی، کارشناس حوزه معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی کشور در گفت‌وگو با همشهری‌آنلاین اظهار می‌کند: تعداد ارجاعات نزاع به مراکز پزشکی قانونی سراسر کشور در سال ۱۴۰۰ برابر با ۵۸۶ هزار و ۲۸۳ نفر بود. این رقم در مقایسه با سال قبل از آن (سال ۱۳۹۹) تغییر زیادی نداشته و تنها دو دهم درصد بیشتر شده است.

دکتر سلیمی می‌گوید: در طول سال ۱۴۰۰ استان‌های تهران با ۹۶ هزار و ۴۹۶، خراسان رضوی با ۵۱ هزار و ۶۳۰ و اصفهان با ۴۱ هزار و ۶۴ نفر بیشترین و استان های ایلام با ۳ هزار و ۴۹۰، بوشهر با ۳ هزار و ۶۴۱ و خراسان جنوبی با ۴ هزار و ۱۶۴ نفر کمترین آمار ارجاعات نزاع را داشته‌اند.

او درباره میزان نزاع به تفکیک استان‌ها می‌گوید: بیشترین آمار نزاع (تعداد بر حسب جمعیت استان) مربوط به استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی، همدان و زنجان بوده و کمترین آمار نیز مربوط به استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و خوزستان بوده است.

این کارشناس درباره زمان رویداد بیشتر نزاع‌ها هم می‌گوید: ماه‌ خرداد با ۶۰ هزار و ۱۷۵ و ماه شهریور با ۶۰ هزار و ۴ نفر مراجعه‌کننده، پرارجاع ترین ماه‌های سال از جهت موارد نزاع در سال ۱۴۰۰ بوده‌اند.

به گفته این کاشناس، سال گذشته (سال ۱۴۰۰) ۵۸۶ هزار و ۲۸۳ مصدوم ناشی از نزاع (نزاع خیابانی و خانگی) به مراکز پزشکی قانونی سراسر کشور مراجعه کردند. از این تعداد مراجعه‌کننده، ۳۹۱ هزار و ۶۲۵ نفر مرد و ۱۹۴ هزار و ۶۵۸ نفر زن بودند.

او می‌گوید: آمار نزاع‌های خیابانی و خانوادگی قابل تفکیک از هم نیستند و کلی است.

 

منبع: همشهری آنلاین
EXNOVIN
دیدگاه‌ها
در حال ثبت دیدگاه...

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.