فروش سرم در بازار آزاد؛ ۱۰۰ هزار تومان
گزارشی از وضعیت بازار دارو

فروش سرم در بازار آزاد؛ ۱۰۰ هزار تومان

معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو گفت: واردات دارو در کنار تولید داخل به منظور تأمین نیاز بازار انجام می‌شود و به‌ محض اینکه تولید داخل کفاف نیاز را بدهد، واردات متوقف می‌شود.

سید حیدر محمدی با اشاره به اینکه هدف سازمان غذا و دارو از واردات در مواردی که بعضی از داروها دچار کمبود مقطعی می‌شود، تأمین نیاز بیماران است، اظهار کرد: اگر تولید کنندگان بتوانند داروی مورد نیاز مردم را تأمین کنند، قطعاً از آن‌ها حمایت و استقبال می‌کنیم اما اگر به هر دلیلی تولید داخل کفاف تأمین داروی مورد نیاز مردم را ندهد؛ واردات راه حلی برای جبران کمبود دارویی خواهد بود.

وی افزود: کمتر از یک درصد از داروهای تولید داخل، پاسخ‌گوی نیاز بازار نیستند که سازمان غذا و دارو برای جبران این کمبود اقلام مورد نیاز را به‌صورت مقطعی وارد می‌کند.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه مصرف آنتی بیوتیک در بسیاری از کشورهای دنیا بالا رفته و کمبود اشکال مختلف این دارو جهانی است، خاطرنشان کرد: به منظور تأمین کمبود سوسپانسیون آنتی بیوتیک محموله اول این دارو از کشور هند به صورت فوریتی تهیه و وارد کشور شد و محموله بعدی شامل ۳ میلیون عدد دیگر به زودی وارد می‌شود تا در کنار تولید داخل با افزایش ۲ برابری ظرفیت تولید، نیاز بازار را تأمین کند.

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران با اشاره به وضعیت کنونی دارویی کشور راه حل رفع کمبود دارو را تعامل دولت با اتحادیه‌ها، انجمن‌ها و سندیکای دارویی کشور دانست.

«علی فاطمی» نایب رئیس انجمن داروسازان ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در رابطه با تغییرات در مدیریت سازمان غذا و دارو اظهار کرد: برخلاف بسیاری از جاهای دیگر، تغییراتی که در سازمان غذا و دارو رخ داده، تغییرات جدیدی نیست و تنها تغییر موقعیت شغلی در تیم قبلی رخ داده است. باید به این تیم زمان داد و امیدوار بود که این تیم جدید بتوانند با اتحادیه‌ها، سندیکاها و انجمن‌ها تعامل داشته باشند تا به یک قیمت توافقی برسند و دارو را از قیمت دستوری خارج کنند.

وی افزود: وقتی قیمت دارو دستوری باشد، تولیدکننده، دارو را تولید نمی‌کنند و وضعیت کنونی به وجود می‌آید، البته وقتی می‌گوییم تولیدکننده عمده آن‌ها دولتی هستند، به گونه‌ای که ۶۰ درصد داروی تولید داخل در کشور توسط شرکت‌های دولتی که عموما زیر نظر هولدینگ‌هایی مانند شستا که متعلق به تأمین اجتماعی است یا شفا که متعلق به بانک‌های دولتی است، تولید می‌شود، بنابراین در قضیه قیمت‌گذاری دارو، دولت نمی‌تواند با دولت موافقت کند و در نتیجه دارو را تولید نکرده و مجبور می‌شوند، دارو را از کشورهایی مانند هند با قیمت بسیار بیشتر وارد کنند.

فاطمی بیان کرد: الان قیمت شربت هندی که ۳۰ سی‌سی است با قیمت شربت ایرانی که ۱۰۰ سی‌سی است برابری می‌کند، چرا باید به جای اینکه قیمت عادلانه و قابل توافق را به تولیدکننده ایرانی داده، قیمتی نامعقول را به تولید کننده ارائه کرده و با آن‌ها توافق نکنیم و تولیدکننده را مجبور کنیم، دارو را با قیمت پایین تری تولید کند تا آن‌ها نیز تولید خود را کاهش داده و منجر به وضعیت کنونی دارو شود.

فاطمی در ادامه با بیان اینکه دود تصمیمات غلط و اختلافات به چشم مردم می‌رود، گفت: دسترسی به دارو بیش از هر چیزی برای مردم در اولویت است و دوم اینکه قیمت دارو نیز باید درست باشد. اگر دسترسی را فدای قیمت کنیم، هنر نیست به این دلیل که الان سرم‌هایی را که قیمت آن‌ها ۱۷ تا ۱۸ هزار تومان است در بازار آزاد یا فضای مجازی ۱۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود و مردم هم که گرفتار هستند مجبور می‌شوند برای یک سرم ۱۰۰ هزار تومان پرداخت کنند تا جان فرزند و خانواده خود را نجات دهند

 

منبع: ایلنا
دیدگاه‌ها
در حال ثبت دیدگاه...

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.