به گزارش پایگاه خبری تماشگران امروز/سال جاری و حداقل ماه های اخیر برای شمشیربازی اسلحه سابر به واسطه حضور در رویدادهای بینالمللی مختلف سال شلوغ و پر رفت و آمدی بود. نتایج این اعزام های پرهزینه اما حالِ واقعی ورزشکاران این اسلحه را عیان کرد و اینکه آنها نسبت گذشته و روزهای آقایی در جهان، افت زیادی را پذیرفتهاند.
استارت این روزهایِ زار شمشیربازی اسلحه سابر از المپیک توکیو زده شد؛ رویدادی که حضور در آن برای نخستین بار با کسب سهمیه تیمی میسر شد اما خروج از آن با دست خالی و با ثبت تراژدی تلخ همراه شد. «این تیم بوی مدال میدهد» توصیفی بود که اهالی شمشیربازی از شرایط تیم سابر داشتند به خصوص که این تیم با بردهای تاریخی و زمین زدن بزرگان، راه المپیک را و کسب سهمیه تیمی آن را برای خود هموار کرد اما در این رویداد شکست دور از انتظاری را برابر ایتالیا متحمل شد که باعث خروج کامل از مسیر مدال آوری شد.
این خروج اما بعد از المپیک هم تبعات خود را داشت چرا که ملی پوشان اسلحه سابر با حضور تقریبا بی رونق و بی نتیجه در رویدادهای بینالمللی به میزبانی مجارستان، گرجستان، کره جنوبی، مصر و اسپانیا نشان دادند که با روزهای قبل از توکیو فاصله زیادی گرفتهاند.
در این میان اعزام به جام جهانی الجزایر و نتیجه به دست آمده در آن امیدها را نسبت به برندگی دوباره شمشیر ایران زنده کرد اما نتایجی که بعد از این جام در دیگر میادین به دست آمد نگاه را به سمت نتایج شانسی در الجزایر تغییر داد تا مدال آوری بر اساس توانمندی و شایستگی.
در جام جهانی الجزایر تیم شمشیربازی اسلحه سابر ایران با شکست کانادا، مجارستان و آلمان موفق شد بعد از چهار سال راهی فینال شود. ایران در این مرحله مقابل کره جنوبیِ مدعی شکست خورد و به نایب قهرمانی بسنده کرد اما این نتیجه و مدال نقره به دست آمده از ارزشمندی کار شمشیربازان ایران کم نکرد اگرچه آنها در ادامه پشت این مدال پنهان ماندند!
بعد از الجزایر، تیم ملی شمشیربازی اسلحه سابر ایران در رویدادهای دیگری شرکت داشت اما در هیچ یک نتوانست پاسخگوی حداقل انتظارات باشد طوریکه در جام حهانی لهستان و ایتالیا عنوانی بهتر از دوازدهم و یازدهم به دست نیاورد. در بخش انفرادی این جامها و همچنین رقابت های فرانسه و تونس هم نتایج به دست آمده اصلا راضی کننده نبود.
در جریان رقابت های فرانسه، فرزاد باهر ارسباران و نیما زاهدی نتوانستند از جدول مقدماتی صعود کنند، محمد رهبری و محمد فتوحی صعود داشتند اما با شکست در اولین دیدار جدول اصلی خیلی زود حذف شدند، علی پاکدامن هم از جدول اصلی دیدارهای خود را آغاز کرد با شکست در نخستین دیدار خیلی زود به کار خود پایان داد.
پاکدامن در مسابقات تونس هم نتیجه اولین دیدار خود در جدول اصلی - بعد از استراحت در مرحله گروهی- را واگذار کرد و از دور مسابقات کنار رفت. محمد رهبری و محمد فتوحی هم اصلا موفق به صعود به جدول اصلی نشدند.
در جام جهانی لهستان فرزاد باهر ارسباران با کسب جایگاه هشتم انفرادی عملکرد خوبی از خود ارائه کرد اما محمد رهبری و محمد فتوحی بعد از صعود از مرحله گروهی نتوانستند پیشروی قابل توجهی در جدول اصلی داشته باشند.علی پاکدامن هم از این مرحله وارد مسابقات شد هم همچنین!
نتایج انفرادی شمشیربازان ایران در جام جهانی ایتالیا هم دلچسبی زیادی نداشت طوریکه محمد رهبری، محمد فتوحی، نیما زاهدی و فرزاد باهر هم در همان روز نخست حذف شدند. علی پاکدامن هم که مستقیم در جدول اصلی به رقابت پرداخت، در اولین بازی خود برابر بازیکن کره جنوبی نتیجه را واگذار کرد، بازیکنی که رنکینگ ۱۴۳ را در اختیار داشت.