هلدینگ مهاجرتی ویستا
بازار داغ فیلم ها برای رقابت در جشنواره فیلم فجر
گزارشی از پیش تولید و تولید آثار سینمایی؛

بازار داغ فیلم ها برای رقابت در جشنواره فیلم فجر

در یک سال گذشته تعدادی مجوز برای ساخت فیلم‌های سینمایی صادر شده و حالا که ثبت نام فیلم‌ها برای شرکت در چهل‌ویکمین دوره جشنواره فیلم فجر آغاز شده از این پس براساس همان تولیدات، بازار پیش‌بینی‌ها برای فیلم‌ها و متقاضیان جشنواره فجر نیز داغ‌تر خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری تماشاگران امروز/طبق فراخوانی که مجتبی امینی - دبیر جشنواره فیلم فجر - منتشر کرده، اول آبان زمان شروع ثبت نام فیلم‌ها برای حضور در بخش ملی جشنواره بود. در چند وقت گذشته گمانه‌زنی‌هایی درباره فیلم‌هایی که احتمالا در جشنواره فجر خواهند بود مطرح می‌شد که در میان آن‌ها، نام‌های مطرحی از فیلم‌سازان باسابقه سینما هم وجود داشت.

اما بد نیست برای بررسی اینکه ممکن است چه فیلم‌هایی را در جشنواره فجر امسال ببینیم، برمبنای مجوزهایی که در شورای پروانه ساخت صادر و در سایت سازمان سینمایی هم ثبت شده نگاهی بیندازیم به اسامی فیلم‌سازانی که در ماه‌های گذشته مجوز گرفته‌اند.

مروری گذرا بر اخبار مجوزهایی که از زمستان سال گذشته برای ساخت فیلم صادر شده‌اند، حاوی نکاتی قابل توجه است؛ نخست حضور چند فیلم‌ساز قدیمی که مدتی بود فیلم نساخته بودند، دوم تعداد قابل توجهی اسم‌های ناآشنا در مقام کارگردان و تهیه‌کننده و سوم افزایش فیلم‌هایی که به نظر می‌رسد در محتوا به یک جریان و موضوع بیشتر متمایل هستند از جمله فیلم‌های انقلابی و دفاع مقدسی؛ البته مورد سوم را پس از تمام شدن فیلم‌ها و دیده شدن آن‌ها دقیق‌تر می‌توان تحلیل کرد.

براساس آنچه در سایت سازمان سینمایی ثبت شده، تقریبا از دی‌ماه سال قبل بیش از ۷۰ مجوز فیلم بلند داستانی سینمایی صادر شده است. کیانوش عیاری، بهمن فرمان‌آرا، پرویز شهبازی، شهریار بحرانی، تهمینه میلانی، علی ژکان و کیومرث پوراحمد از جمله فیلم‌سازان باسابقه هستند که پروانه ساخت گرفتند و در کنار آن‌ها به نرگس آبیار، بهروز شعیبی، محمدعلی باشه‌آهنگر، محسن امیریوسفی و... هم می‌توان اشاره کرد. گرچه برخی از این کارگردان‌ها به رغم داشتن مجوز هنوز فیلم خود را کلید نزده‌اند و قطعا به جشنواره امسال نمی‌رسند با این حال در این گزارش اسامی فیلم‌هایی که در ۱۰ ماه گذشته پروانه ساخت گرفته‌اند، مرور خواهد شد که قطعا برخی از آن‌ها در میان ثبت‌نامی‌های فجر ۱۴۰۱ هستند.

از بین این فیلم‌ها وضعیت تولید برخی مشخص است که در چه مرحله‌ای هستند و اخبار رسمی از آن‌ها منتشر شده ولی درباره برخی دیگر جز خبر صادر شدن پروانه ساخت، اطلاعات دقیقی منتشر نشده است.

از جمله فیلم‌هایی که با جزئیاتی بیشتر می‌توان درباره آن‌ها صحبت کرد «ویلای ساحلی» کیانوش عیاری است که یکی از گزینه‌های جدی برای شرکت در جشنواره فجر است. این فیلم‌ساز پس از گذشت ۶ سال از آخرین فیلمش «کاناپه» که توقیف هم شده، سراغ یک داستان جدید و کمدی رفته است. عیاری مدتی قبل «ویلای ساحلی» را در یکی از شهرهای شمالی کشور کلید زده و اگرچه در میانه راه کمی دچار کسالت شد، اما فیلم‌برداری هنوز ادامه دارد. دو تن از بازیگران اصلی او رضا عطاران و پژمان جمشیدی‌اند و خیلی‌ها مشتاق دیدن این دو در فیلمی به کارگردانی فیلم‌سازی همچون عیاری هستند. عطاران و جمشیدی دو سال قبل در فیلم «شیشلیک» محمدحسین مهدویان نیز با یکدیگر همبازی بودند ولی آن فیلم با وجود داشتن پروانه نمایش هنوز اجازه اکران را از مدیران سازمان سینمایی نگرفته است.

«سووشون» به کارگردانی نرگس آبیار ابتدا به عنوان یک سریال برای پخش از شبکه نمایش خانگی ساخته شد اما مدتی قبل پس از درخواست برای پروانه ساخت، مجوز نسخه سینمایی آن هم صادر شد تا شاید این اثر پرحاشیه آبیار که در بعضی مکان‌های تاریخی شیراز ساخته شد و فیلم‌برداری ان به پایان رسیده، در جشنواره فیلم فجر رونمایی شود.

فیلم «دست ناپیدا» انسیه شاه‌حسینی نیز به تازگی پروانه ساخت گرفته و سیدزاده، تهیه‌کننده‌اش مدتی قبل به ایسنا گفت که در صورت فراهم شدن شرایط به زودی آن را کلید می‌زنند تا در جشنواره فجر نمایش داده شود.

در کنار این‌ها چند فیلم دیگر هم هستند که پیش‌تر ساخته شده و حتی مجوز نمایش هم گرفته‌اند؛ از جمله «کابل پلاک ۱۰» ساخته نوید محمودی از سال گذشته پروانه نمایش آن صادر نمی‌شد. اما حالا با موافقت برای گرفتن مجوز، گفته می‌شود سازندگانش متقاضی شرکت در جشنواره هستند. همچنین «رگ‌های آبی» به کارگردانی جهانگیر کوثری نیز که درباره فروغ فرخزاد است، به تازگی پروانه نمایش گرفته و ممکن است در جشنواره فیلم فجر رونمایی شود.

 

منبع: ایسنا
EXNOVIN
دیدگاه‌ها
در حال ثبت دیدگاه...

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.