هلدینگ مهاجرتی ویستا
کوچ میلیاردی از بورس
گزارش "تماشاگران امروز" از خروج پول حقیقی از بازار سهام

کوچ میلیاردی از بورس

در حالی که قیمت دلار با افزایش چشمگیری روبرو شده و کم کم به مرز 40 هزارتومان نزدیک می شود، بورس شرایط مناسبی ندارد.

به گزارش پایگاه خبری تماشاگران امروز/در پایان هفته اخیر رکورد 24 روز متوالی خروج پول حقیقی ثبت شد. در مجموع 24 روز اخیر 7 هزار و 432 میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بازار سهام خارج شد که میانگین روزانه خروج پول حقیقی 309 میلیارد تومان بوده است.

در اولین روز کاری هفته اخیر روند خروج پول از بازار تداوم داشت و 914 میلیارد تومان از بازار خارج شد. در روز یکشنبه 500 میلیارد تومان از بازار خارج شد و روز دوشنبه 50 میلیارد تومان پول حقیقی خارج شد. روز سه‌شنبه نیز 191 میلیارد تومان خروج سرمایه ثبت شد. روز چهارشنبه خالص تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی بورس تهران 271 میلیارد تومان شد.

در مجموع کل هفته اخیر هزار و 926 میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بازار سهام خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی 385 میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیش رشد 15 درصد داشته است.

رکوردداران خروج پول حقیقی

بیشترین تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی در روز شنبه به نماد بپاس (شرکت بیمه پاسارگاد) اختصاص داشت. وبملت و فولاد نیز در رتبه‌های بعدی قرار داشتند.

بیشترین خروج سرمایه در روز یکشنبه به شپنا، بپاس، فولاد و خودرو اختصاص داشت و روز دوشنبه بپاس، شپنا و خصدرا بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. روز سه‌شنبه نیز شپنا، شبندر، بپاس و وبملت بیشترین تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی را ثبت کردند. در آخرین روز کاری هفته نیز فولاد بیشترین خروج را داشت و شستا، شپنا و وبملت در رتبه‌های بعدی قرار داشتند.

بنابراین در تمامی روزهای کاری هفته شاهد خروج پول سنگین بودیم تا رکورد 24 روز خروج پول پی در پی ثبت شود. در مجموع 24 روز اخیر 7 هزار و 432 میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بازار سهام خارج شد که میانگین روزانه خروج پول حقیقی 309 میلیارد تومان بوده است.

پیچیدگی همواره جزئی جداناشدنی از سرمایه‌گذاری در بازارهای سهام است. با این حال همواره تصور می‌شود که با افزایش دانش نسبت به عملکرد شرکت‌ها و ‌سازوکار بازارها می‌توان عملکرد خوبی در فرایند سرمایه‌گذاری به جا گذاشت. این در حالی است که تحقیقات نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری در میان سرمایه‌گذاران کم‌سن‌تر که به‌طور میانگین دارای دانش بیشتری نسبت به پیشکسوتان خود هستند، به سبب نداشتن تجربه کافی در معاملات سهام، چندان کم‌خطر نیست و می‌تواند ریسک‌ها یا حتی زیان‌های بسیاری را به دنبال داشته باشد.

فرهنگ عامه بازار سهام سرشار از حکایات در مورد سرمایه‌گذاران بی‌تجربه است که در حباب‌های بازار مالی به بازار وارد می‌شوند و حتی باعث رشد بیش از حد حباب نیز می‌شوند. کیندلبرگر (1979) در تاریخ کلاسیک خود از سفته‌بازی مالی، استدلال می‌کند که حباب‌‌‌‌‌‌ها بخش‌هایی از جمعیت را وارد بازار می‌کنند که معمولا از چنین سرمایه‌گذاری‌هایی دور هستند و فهمی از عملکرد بازار مالی ندارند. مکی(1852) با یادآوری حباب لاله قرن هفدهم، گزارش مشابهی به‌دست می‌دهد. بروکس(1973) رونق بازار سهام در اواخر دهه1960 را به تصویر می‌کشد که در آن جوانان وال‌استریت را تسخیر کرده بودند. اخیرا، برنان(2004) پیشنهاد می‌کند که افزایش مشارکت در بازار سهام توسط افراد بی‌تجربه و نویز‌ها ممکن است عامل محرک رونق قیمت سهام اینترنتی و حباب فناوری در اواخر دهه1990 بوده باشد.

 

منبع: اختصاصی/
EXNOVIN
دیدگاه‌ها
در حال ثبت دیدگاه...

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.